ΔρομολόγιαΑνακοινώσειςWebcamera-ΚαιρόςFacebookΜονή ΣέλτσουΗμερολόγιο
Αρχική σελίδα » Επικαιρότητα » Ανακοινώσεις »
---

      www.PIGESartas.gr    

 

 


 

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΚΟΡΑΚΟΥ- ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΟΥ ΑΧΕΛΩΟΥ ΣΤΙΣ 6-1-2018
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Όπως κάθε χρόνο , έτσι και εφέτος από τον Δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη θα πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή του αγιασμού υδάτων, στην Τοπική Κοινότητα ΠΗΓΩΝ Ιστορική έδρα του δήμου μας. Ο αγιασμός θα γίνει στην Γέφυρα Κοράκου το Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 11.00 π.μ ημέρα των Θεοφανείων, παρουσία του δημάρχου Γ. Καραϊσκάκη κ. Περικλή Μίγδου, Αντιδημάρχου Τετραφυλίας, Δημοτικού Συμβουλίου, των Πολιτικών και Εκκλησιαστικών Αρχών.
Επιλέχθηκε σημειολογικά και καθιερώθηκε για την τελετή αυτή, ένα σημαντικό ιστορικό μέρος που είναι συγχρόνως και η εσχατιά του δήμου μας, αφού αποτελεί σύνορο των δύο νομών (Αρτας και Καρδίτσας), αλλά και δυο Περιφερειών ,αυτών της Ηπείρου και της Θεσσαλίας. Πρότασή μας και ευχή όλων ,αυτή να γίνεται από κοινού με τον δήμο Αργιθέας, ως ένδειξη ομόνοιας , φιλίας και κοινής αντιμετώπισης των προβλημάτων Ραδοβιζινών και Αργιθεατών.
Και μεγαλύτερη ευχή όλων μας, να αναστηλωθεί γρήγορα η Θρυλική Γέφυρα Κοράκου και να γίνεται εκεί ο αγιασμός αυτός !!!!
Καλούμε τους συγχωριανούς μας, τους συνδημότες μας ,καθώς και τους φίλους μας και συνορίτες Αργιθεάτες να τιμήσουν την εκδήλωση με την παρουσία τους .

ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΠΗΓΙΩΤΩΝ ΑΡΤΑΣ 2-1-2018

 

Δημοσίευση: 2 Ιανουαρίου 2018


Το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων Άρτας θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2017.

Δημοσίευση: 18 Δεκεμβρίου 2017


Την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017 εορτάζει η εκκλησία του Αγίου Νικολάου στον οικισμό Πηγές Άρτας.

 Δημοσίευση: 3 Δεκεμβρίου 2017


Την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017 εορτάζει η εκκλησία της Αγ.Βαρβάρας στον οικισμό Πηγές Άρτας.

 Δημοσίευση: 2 Δεκεμβρίου 2017


Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΡΕΒΙΩΤΩΝ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 7/10 ΣΤΟ VGASP ΣΤΟ ΓΑΛΑΤΣΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ 2ο' ΠΑΡΤΥ ΝΕΟΛΑΙΑΣ!!! ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΕΚΕΙ ΝΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΠΡΩΙ...!!!!
ΤΙΜΗ ΠΟΤΟΥ : 5 EURO
ΤΙΜΗ ΜΠΟΥΚΑΛΙ :60 EURO
ΤΗΛ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ:6978012225

 


ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017 ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ.

 

Δημοσίευση: 8 Σεπτεμβρίου 2017


ΠΗΓΙΩΤΙΚΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017
Π Η Γ Ε Σ - Α Ρ Τ Α Σ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΓΕΝΝΕΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΠΗΓΩΝ-ΑΡΤΑΣ
Στις 8 Σεπτεμβρίου 2017 ημέρα Παρασκευή και ώρα 11η πρωινή στις Πηγές Άρτας Ιστορικής έδρας του δήμου Γ. Καραϊσκάκη, και στην πλατεία Προέδρου Βασ. Καπερώνη(κεντρική πλατεία Πηγών), μετά την θεία λειτουργία και την δοξολογία, επ’ ευκαιρία του εορτασμού του ενοριακού Ιερού Ναού Γεννήσεως της Θεοτόκου, θα παρατεθεί σε όλους τους παρισταμένους, δωρεάν γεύμα [πλην ποτών] με παραδοσιακή δημοτική ορχήστρα για ελεύθερο χορό.
Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

 

Δημοσίευση: 4 Σεπτεμβρίου 2017


ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

ΟΙ ΠΗΓΕΣ ΑΡΤΑΣ ΥΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΛΕΙΨΑΝΑ ΤΟΥ ΚOΣΜΑ ΤΟΥ ΑΙΤΩΛΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΙΨΑΝΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΡΘΕΝΙΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΣΕΛΤΣΟΥ. ΘΑ ΤΕΛΕΣΤΕΙ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑ ΤΗΝ 07:00΄-10:00.

Δημοσίευση: 19 Αυγούστου 2017


ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΕΛΤΣΟΥ 2017

 ΠΗΓΕΣ ΑΡΤΑΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΡΙΤΗ 22 & ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

 

Δημοσίευση: 17 Αυγούστου 2017


Η ΠΗΓΕΣ ΑΡΤΑΣ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΤΙΜΙΑ ΚΑΡΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΗΣΣΑΡΙΩΝΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΛΑΡΙΣΗΣ.

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 8 ΕΩΣ 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

 

Την Τρίτη 8 Αυγούστου και ώρα 18:00, οι Ιερείς των Πηγών Άρτας υποδέχονται την Τιμία Κάρα του εν Αγίοις Πατρός Βησσαρίωνος Αρχιεπισκόπου Λαρίσης, κτήτορος της Ιεράς Μονής Δουσίκου στη Γέφυρα Κοράκου.

Το ιερό λείψανο θα παραμείνει στις Πηγές Άρτας από την 8η Αυγούστου έως και την 10η Αυγούστου 2017.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΕΡΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΤΗΣ ΤΙΜΙΑΣ ΚΑΡΑΣ 

Τρίτη 8 Αυγούστου

18:00 Υποδοχή της Τίμιας Κάρας στη Γέφυρα Κοράκου.

19:00 στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής στον συνοικισμό Αηδονιά Πηγών.

20:00 στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Ιτέας Πηγών.

Τετάρτη 9 Αυγούστου

07:00 στον Ιερό Ναό Γενέθλιον της Παναγίας Πηγών. Θα τελεστεί Αρχιερατική θεία λειτουργεία προεξαρχόντων των Μητροπολιτών Άρτης κ.κ. Καλλίνικο και Τρίκκης & Σταγών κ.κ. Χρυσόστομο.

11:00 στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, Άγ.Νικόλαο Πηγών.

Πέμπτη 10 Αυγούστου

07:00 στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της θεοτόκου στη Μηλαία Πηγών.

-

 

ΒΙΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΗΣΣΑΡΙΩΝΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΛΑΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΥ 

 Ο Άγιος Βησσαρίων γεννήθηκε στην Πόρτα Παναγία Τρικάλων το 1490, λίγα χρόνια μετά την πτώση της Κωνσταντινούπολης. Από τη νεανική του ηλικία διακρινόταν για την ευφυΐα του αλλά και την ευθύτητα του χαρακτήρα του. Κατόρθωσε με όλες τις δυσκολίες της εποχής να λάβει σπουδαία μόρφωση.

Η μόρφωσή του σε συνδυασμό με την πολύ του καθαρότητα, έκαναν την τοπική Εκκλησία αν και πολύ νέο στην ηλικία να τον αναδείξει πρώτα ιερέα και στη συνέχεια επίσκοπο. Στην επαρχία που εξελέγη επίσκοπος συκοφαντήθηκε και δεν έγινε δεκτός. Αφού υπέμεινε με αξιοθαύμαστη υπομονή την ταπείνωση αυτή, εφησύχασε για ένα διάστημα και ανέλαβε στη συνέχεια την Επισκοπή Σταγών και αργότερα ανυψώθηκε σε Αρχιεπίσκοπο Λαρίσης.

Η δράση του δεν είναι η συνηθισμένη δράση ενός επισκόπου της Βυζαντινής εποχής αλλά συνδυάζει το επισκοπικό αξίωμα με τον Εθναρχικό ρόλο που είχε αναλάβει η Εκκλησία κατά την Τουρκοκρατία. Κοντά στην πνευματική μέριμνά του για το ποίμνιό του, ενδιαφέρετε και για την καθημερινότητά τους, την εξαθλίωση την οποία βίωναν.

Οι γέφυρες του Κοράκου στον Αχελώο, του Πορταικού και της Σαρακήνας στον Πηνειό μαζί με ένα μεγάλο πλήθος δημοσίων έργων τα οποία εκπόνησε με εκκλησιαστικά χρήματα δείχνουν ότι τον απασχολούσαν οι σκληρές συνθήκες μέσα στις οποίες ζούσε το ποίμνιό του.

Παράλληλα όσον αφορά την καθημερινή του βιωτή, έδειχνε μεγάλη αυστηρότητα στον εαυτό του, όμοια με εκείνη των αρχαίων ασκητών.Η Ιερά Μονή Δουσίκου στην Πύλη Τρικάλων είναι δικό του έργο. Όταν το έκτιζε το οραματιζόταν εκτός από κέντρο πνευματικής ζωής και κέντρο γραμμάτων. Πραγματικά η ιστορική αυτή Μονή της οποίας είναι ο κτήτορας στην Τουρκοκρατία αποτέλεσε ισχυρό ανάχωμα στους εξισλαμισμούς και την απώλεια των ελληνικών γραμμάτων.

Στις 15 Σεπτεμβρίου του 1540 παρέδωσε την ψυχή του. Ήδη προ του θανάτού του είχε αναγνωρισθεί ως Άγιος και Θαυματουργός στη σκέψη των χριστιανών. Διασώζεται η Τιμία Κάρα του η οποία και φυλάσσεται στην Ιερά Μονή  Δουσίκου.

Εορτάζετε κάθε 15 Σεπτεμβρίου.

Δημοσίευση: 4 Αυγούστου 2017


 ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΠΗΓΙΩΤΩΝ ΑΡΤΑΣ
'' ΠΗΓΙΩΤΙΚΑ 2017 "
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017 και ΩΡΑ 21:30΄

 

Δημοσίευση: 2 Αυγούστου 2017


ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΑΡΤΑΣ 2-8-2017 ΜΕ ΘΕΜΑ ΄΄ΤΟΠΟΙ ΑΥΤΟΘΥΣΙΑΣ Ι.ΜΟΝΗ ΣΕΛΤΣΟΥ-ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ-ΜΥΤΙΛΗΝΗ΄΄

Στις 2 Αυγούστου 2017 ημέρα Τετάρτη και ώρα 19.00 Στις Πηγές Άρτας Ιστορική έδρα του δήμου Γ.Καραισκάκη και στην Πλατεία Προέδρου Βασ.Καπερώνη θα πραγματοποιηθεί ημερίδα Ιστορικού περιεχομένου που διοργανώνεται από τον Δήμο Γ. Καραϊσκάκη τον Δήμο Μεσολογγίου, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και τις Πρωτ/μιες Δ/νεις Εκπαίδευσης Αιτωλ/νίας και Λέσβου με θεματική ενότητα ΄΄ΤΟΠΟΙ ΑΥΤΟΘΥΣΙΑΣ-ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΣΕΛΤΣΟΥ-ΜΕΣΣΟΛΟΓΓΙ-ΜΥΤΙΛΗΝΗ.΄΄

 

 

Δημοσίευση: 27 Ιουλίου 2017


Την Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017 εορτάζει η εκκλησία της "Αγίας Παρασκευής" στον οικισμό Αηδονιά (κονάτσια) στις Πηγές Άρτας.Το βράδι θα ακολουθήσει όπως και κάθε χρόνο παραδοσιακό γλέντι.

Δημοσίευση: 22 Ιουλίου 2017


Την Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017 (του αηΛιός) εορτάζει το εκκλησάκι του  "Προφήτη Ηλία" στο χωριό Πηγές Άρτας

 

Δημοσίευση: 17 Ιουλίου 2017

Το Σάββατο 20 Μαίου 2017 γιορτάζει ο Ι.Ν. Αγίου Νικολάου στον οικισμό  Άγιο Νικόλαο Πηγών.

 


Δημοσίευση: 12 Μαίου 2017


ΠΕΜΠΤΗ 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ

1. ΕΟΡΤΗ ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΜΗΛΙΕΣ ΠΗΓΩΝ (ΓΡΕΒΙΑ)

 

2. Εορτή του Αγ.Γεωργίου στον οικισμό Ιτέας Πηγών

 ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΙΤΕΑΣ ΠΗΓΩΝ

Δημοσίευση: 20 Απριλίου 2017


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21-4-2017 ΩΡΑ 10.30 Π.Μ

 ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΣΕΛΤΣΟ

ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΠΗΓΙΩΤΩΝ ΑΡΤΑΣ

ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 1300 "ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΥΣ" ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΟΥΛΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΡΑΔΟΒΙΖΙΝΟΥΣ ΤΟΥ ΣΕΛΤΣΟ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ Γ.ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΠΗΓΙΩΤΩΝ ΑΡΤΑΣ

Η ΦΕΤΕΙΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΣΕΛΤΣΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017 ΩΡΑ 10.30 ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ ΦΟΡΟΣ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟΥΣ 1300 ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ «ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΥΣ» ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ.
ΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΑΦΟΡΜΗ ΓΙΑ ΑΦΥΠΝΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΙΡΟΥΣ ΧΑΛΕΠΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΓΝΟΟΥΜΕ. ΤΑ ΔΙΑΚΟΣΙΑ ΔΕΚΑΤΡΙΑ (213) ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΣΤΑΘΗΚΑΝ ΙΚΑΝΑ ΝΑ ΤΗΝ ΞΕΘΩΡΙΑΣΟΥΝ. ΑΣ ΤΟΥΣ ΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΟ ΝΟΥ ΜΑΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΕΡΙ ΕΝΑ ΤΡΙΣΑΓΙΟ ΚΙ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΣΤΕΦΑΝΙ ΣΤΟΝ ''ΠΕΤΑΚΑ'' ΤΟ ΒΑΡΑΘΡΟ ΤΗΣ ΘΥΣΙΑΣ ΟΠΟΥ ΕΠΕΣΑΝ ΤΑ ΓΥΝΑΙΚΟΠΑΙΔΑ..

ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΘΙΕΡΩΘΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΠΟ 20--24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΠΑΡΑΔΟΤΟΥ ΕΠΙΣΗΜΟΥ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ 23ηςΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΩΣ ''ΗΜΕΡΑΣ ΜΝΗΜΗΣ'' ΤΗΣ ΘΥΣΙΑΣ ΑΥΤΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ (ΕΝΙΑΜΕΡΑ ΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ).
ΓΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ 23η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΖΗΤΗΣΕΙ ΝΑ ΚΑΘΙΕΡΩΘΕΙ ΩΣ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Γ. ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ ΜΕ ΤΡΙΗΜΕΡΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ. 

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΕΡΥΣΙ ΣΤΙΣ 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016 ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙΣΗΣ ΤΟΝ ΜΑΙΟ ΤΟΥ 2015 ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΕΚΕΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΟΡΙΝΑΣ ΚΡΕΤΣΟΥ ΠΕΡΝΕΙ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΕΝΔΟΞΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ..


ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΣΕΛΤΣΟ Η ΚΙΒΩΤΟΣ ΑΥΤΗ ΤΗΣ ΘΥΣΙΑΣ ΤΩΝ ΣΟΥΛΙΩΤΩΝ ΕΧΕΙ ΑΛΑΞΕΙ ΠΛΕΟΝ ΣΕΛΙΔΑ.ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΑΝΕΙΑ ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΤΟΥ ΑΞΙΑΣ ΩΣ ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΘΥΣΙΑΣ ΤΩΝ ΣΟΥΛΙΩΤΩΝ ΤΟ 1804.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΣΕΛΤΣΟ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕΙ.
ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΜΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΤΟΝΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΛΤΣΟ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΡΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟ Γ.ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ
ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΕΙΠΩΜΈΝΩΝ ΚΕΛΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΥ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ, ΤΟ ΣΕΛΤΣΟ ΠΛΕΟΝ ΑΛΛΑΞΕ ΚΑΙ ΟΨΗ. ΠΡΟΕΧΕΙ ΟΜΩΣ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΕΠΗ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΠΟΥ ΧΡΗΖΕΙ ΕΠΙΓΟΥΣΑΣ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ Η ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΜΟΝΗ. ΟΠΩΣ ΔΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΗΚΑΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΜΕΣΩΣ ΠΡΟΣΕΧΕΣ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ..

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ
ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΠΗΓΙΩΤΩΝ ΑΡΤΑΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ Β.ΚΑΠΕΡΩΝΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΠΗΓΙΩΤΩΝ ΑΡΤΑΣ

Δημοσίευση: 18 Απριλίου 2017


Κυριακή 23 Απριλίου του "Αγίου Γεωργίου"

σας περιμένουμε στο ημερήσιο πανυγήρι,στον ιερό ναό "Αγίου Γεωργίου" στην Γρέβια Πηγών 'Αρτας
Θα διασκέδασετε με τους.!!
Κλαρίνο: Παντελής Πεταρούδας
Τραγούδι-Βιολί: Δημήτρης Πεταρούδας
Κιθάρα: Θωμάς Πεταρούδας
Κρουστά: Νίκος Κάβουρας

Σας περιμένουμε όλους να γλεντίσουμε και να περάσουμε όμορφα..!!

Δημοσίευση: 17 Απριλίου 2017


ΤΗΝ Μ.ΠΕΜΠΤΗ 13-4-2017 Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΣΤΙΣ ΠΗΓΕΣ

 Η Κινητή Αστυνομική Μονάδα είναι μία ομάδα αποτελούμενη από τρεις ένστολους αστυνομικούς που προέρχονται από υπηρεσίες τάξης, ασφάλειας και τροχαίας και κινούνται με ένα αυτοκίνητο τύπου βαν, ούτως ώστε να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε απομακρυσμένες περιοχές της περιφερειακής ενότητας και να παράσχουν εκεί επί τόπου αστυνομικές υπηρεσίες.

Μ. Πέμπτη (13-04-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεγαλόχαρη – Μεσόπυργος – Μηλιανά – Γρέβια - Πηγές.

Η συγκρότηση και δραστηριοποίηση της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας αποτελεί ένα μοντέλο σύγχρονης εναλλακτικής αστυνόμευσης και διαχείρισης τοπικών θεμάτων και προβλημάτων, μεσαίου επιπέδου, το οποίο έρχεται να εγκαινιάσει μια νέα σχέση της Αστυνομίας με τους πολίτες και τους Φορείς απομακρυσμένων και δυσπρόσιτων περιοχών και να ενισχύσει την αστυνομική παρουσία, μέσω της παροχής επιτόπιων υπηρεσιών και της άμεσης επιχειρησιακής ανταπόκρισης σε ζητήματα γενικής αστυνόμευσης.

 

Δημοσίευση: 8 Απριλίου 2017


ΧΟΡΟΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΠΗΓΙΩΤΩΝ ΑΡΤΑΣ

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ σας προσκαλούν

στον ¨ΕΤΗΣΙΟ ΧΟΡΟ¨

ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017
ΩΡΑ: 22:30 μμ

στο κέντρο ¨ΑΓΡΙΜΙΑ¨
Βατσαξή 4, (πλησίον Λιοσίων 7) Αθήνα

με τους: Φυλιώ Πυριάκη, Γιάννη Καψάλη, Γιώτα Γρίβα,
Μάκης Τσίκος, Νεκτάριο Κοκκώνη, Κώστας Αντωνίου,
Μαρία Καλαντζή, Δημήτρης Κυριακού,
Μαρίνα Λαζαράκη,και ο Δημήτρης Τζίμας.

πλήρες μενού φαγητού και ποτά
κρατήσεις τηλ. 210 5244739

 

Δημοσίευση: 12 Μαρτίου 2017


ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΠΗΓΙΩΤΩΝ ΑΡΤΑΣ

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ !!

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
Η Αδελφότητα Πηγιωτών Άρτας στο πλαίσιο των ετήσιων πολιτιστικών εκδηλώσεων της
Σας προσκαλούν , στις Αποκριάτικες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν την
Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2017 και την
Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017

Αναλυτικά το πρόγραμμα εκδηλώσεων περιλαμβάνει :
Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017
Ώρα 20:30 μμ Αποκριάτικος χορός με δημοτική ορχήστρα ελεύθερο χορό και δωρεάν φαγητό, στο καφέ-ψητοπωλείο ο ¨πλάτανος¨ του Χρύσανθου Καπερώνη στις Πηγές Άρτας,
Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017
Ώρα 11:00 πμ κούλουμα στην πλατεία των Πηγών Άρτας
. Παραδοσιακό βράσιμο της φασολάδας
. Προσφορά σαρακοστιανών εδεσμάτων
. Πέταγμα χαρταετών

Καλούμε όλους τους Πηγιώτες και φίλους από κάθε γωνιά της Ελλάδος να δώσουν το παρόν στη εκδήλωση η οποία αποτελεί και ευκαιρία για ένα ¨ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ¨ με τους μόνιμους κατοίκους του χωριού μας. Θα είναι η καλύτερη απόδειξη ότι δεν τους ξεχνούμε στις δύσκολες συνθήκες του χειμώνα που ζούνε.
Ελπίζουμε ότι θα ανταποκριθείτε όλοι στο κάλεσμα μας.

ΤΟ Δ.Σ. ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΠΗΓΙΩΤΩΝ ΑΡΤΑΣ


 

Δημοσίευση: 18 Φεβρουαρίου 2017


Το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 22.30'

θα γίνει ο χορός και η κοπή της Πίτας του Συλλόγου Γρεβιωτών Άρτας, στο Κέντρο VOICE, Πέτρου Ράλλη 29 και Κρήτης 1, Νίκαια Αττικής

Τιμή μενού 25 Ευρώ. Τηλέφωνο κρατήσεων: 6978012275
Το μενού περιλαμβάνει:
Α) Ορεκτικά:Τυροπίτακι,Λουκάνικο,Κρέπα,Μπιφτέκι (όλα-ζεστά)
Β) Ποικιλία τυριών:Ανα 6 άτομα
Γ) Σαλάτα εποχής:Ανα 4 άτομα
Δ) Κύριο πιάτο:Χοιρινή Μπριζόλα γαρνιρισμένη με πατάτες φούρνου
Ε) Φρούτα εποχήςΡ:Ανα 6 άτομα
    ΚρασίΙ:Λευκό-ροζέ-αναψυκτικά.
Σας περιμένουμε να γλεντήσουμε και να περάσουμε μιά πολύ όμορφη βραδιά.

 Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γρεβιωτών

 

 Δημοσίευση: 7 Ιανουαρίου 2017


ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΚΟΡΑΚΟΥ 6-1-2017

ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΠΗΓΙΩΤΩΝ ΑΡΤΑΣ

ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΓΊΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΓΕΦΥΡΑ ΚΟΡΑΚΟΥ ΟΤΑΝ ΑΝΑΣΤΥΛΩΘΕΊ ΧΡΕΟΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ.ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΤΑΛΑΝΤΕΥΤΑ ΘΑ ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ !!!!!

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΠΗΓΙΩΤΩΝ ΑΡΤΑΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ Β,ΚΑΠΕΡΩΝΗΣ

 

 Δημοσίευση: 4 Ιανουαρίου 2017


 

Τρίτη, 16 Ιανουαρίου 2018


---
Επισκέψεις: Σχετικά | Copyright Apostolis 2007-2018 | powered by Konnos