ΔρομολόγιαΖωντανή ΕικόναFacebookΙερά Μονή ΣέλτσουΗμερολόγιο
Αρχική σελίδα » Επικαιρότητα » Ανακοινώσεις »
---

      www.PIGESartas.gr    

 

 

 


 

ΠΗΓΕΣ ΑΡΤΑΣ (Ζωντανή Εικόνα)

 Piges Artas Live Webcam  Live streaming 


ΤΡΙΤΗ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΕΟΡΤΑΖΕΙ Ο ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΠΗΓΩΝ
Π Η Γ Ε Σ - Α Ρ Τ Α Σ

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:00΄ θα γίνει ο μέγας εσπερινός ενώ
Την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2020, η εκκλησίας μας θα τιμήση τη Γέννηση της Υπεραγείας Θεοτόκου, στις Πηγές Άρτας Ιστορική έδρα του δήμου Γ. Καραϊσκάκη.

Φέτος η οργανωτική επιτροπή ανακοινώνει ότι δεν θα πραγματοποιειθεί το παραδοσιακό Πανηγύρι στην πλατειά του χωριού λόγω κορωνοϊού.


 

Δημοσίευση: 4 Σεπτεμβρίου 2020


ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΕΛΤΣΟΥ 2020

Λιτή εκδήλωση λόγω Κορωνοιού. Μόνο Επιμνημόσυνη Δέηση στις 23 Αυγούστου στο Σέλτσο.
Ακυρώνονται όλες οι άλλες προγραμματισμένες από τον Δήμο Γ. Καραισκάκη δραστηριότητες.

Δημοσίευση: 18 Αυγούστου 2020


Την Κυριακή 26 Ιουλίου 2020 εορτάζει η εκκλησία της "Αγίας Παρασκευής" στον οικισμό Αηδονιά (κονάτσια) στις Πηγές Άρτας.

Δημοσίευση: 18 Ιουλίου 2020


 

Την Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020 (του αηΛιός) εορτάζει το εκκλησάκι του  "Προφήτη Ηλία" στο χωριό Πηγές Άρτας

 

Δημοσίευση: 17 Ιουλίου 2020

Πηγές Άρτας Τετ-Πεμ 5-6 Αυγούστου 2020 από τις 18:00 μέχρι και τις 22:00 το Κάντο Μεντιτερρανέο ΑΜΚΕ σε συνεργασία με την "Αδελφότητα Πηγιωτών Άρτας", στα πλαίσια του 3ου Διεθνούς Φεστιβάλ της Ηπείρου ή West side Mountains Doc fest, διοργανώνει προφεστιβαλική ημερίδα με θέμα "Ο Διαχρονικός Πολιτισμός στην Ήπειρο".

Δημοσίευση: 6 Ιουλίου 2020


ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

Ευρωπαική Γιορτή Μουσικής

Γιορτάζουμε την Ευρωπαική Γιορτή Μουσικής, με μουσικές στα χωριά, στα μνημεία και τα γεφύρια του Αχελώου.
Και φέτος, η Εθελοντική ομάδα της «European Music Day Acheloos Valley» σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία και τους συλλογικούς φορείς συμμετέχει σ' ένα αλλιώτικο -μέσω της τεχνολογίας- φεστιβάλ μουσικής, κατά μήκος του Αχελώου.

Μουσικοί της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, της Ρούμελης και της Στερεάς και φέτος ενώνουν τις μελωδίες και τις φωνές τους ( σ' ένα ιδιαίτερο λόγω της υπάρχουσας κατάστασης, διαδικτυακό Φεστιβάλ Μουσικής ) κατά μήκος του Αχελώου με πολλαπλό σκοπό. Η μουσική να ενώσει τον κόσμο.!

Ξεκινώντας διαδικτυακά την Κυριακή 21 Ιουνίου 2020 από Πηγές Άρτας... συνδεθείτε στον παρακάτω σύνδεσμο :

https://www.facebook.com/EMDACHELOOS/?tn-str=k*F

Δημοσίευση: 16 Ιουνίου 2020


ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΜΑΙΟΥ 2020 ΕΟΡΤΑΖΕΙ Ο ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΗΓΩΝ ΑΡΤΑΣ

 Εορτάζουμε την Ανακομιδή και μετακομιδή του ιερού λειψάνου του Αγίου Νικολάου επισκόπου Μύρων της Λυκίας του Θαυματουργού.

Βιογραφία

Ο Άγιος Νικόλαος γεννήθηκε το 270 μ.Χ. νότια της Μικράς Ασίας στα Πάταρα της Λυκίας. Αρκετά μικρός ορφάνεψε και διαθέτοντας την τεράστια περιουσία που κληρονόμησε, στους έχοντες ανάγκη, αφιερώθηκε στον ασκητικό βίο. Λόγω των ικανοτήτων του και της αγάπης που έτρεφε γι’ αυτόν ο λαός, έλαβε το αξίωμα του αρχιεπισκόπου Μύρων. Υπέμεινε κακουχίες και φυλακίσεις, όμως όταν ανήλθε στον αυτοκρατορικό θρόνο ο Μέγας Κωνσταντίνος ελευθερώθηκαν όλοι οι χριστιανοί και έτσι ο Νικόλαος επανήλθε στο αρχιεπισκοπικό θρόνο. Μάλιστα έλαβε μέρος στην Α’ Οικουμενική Σύνοδο. Ο Άγιος Νικόλαος θαυματουργούσε εν ζωή αλλά και μετά την κοίμησή του το 343 μ.Χ.
Η Ανακομιδή και μετακομιδή του λειψάνου του Αγίου Νικολάου, έγινε στα χρόνια του αυτοκράτορα Αλεξίου Α' του Κομνηνού (1081 -1118 μ.Χ.) και Πατριάρχου Νικολάου Γ' του Κυρδινιάτη (1084 - 1111 μ.Χ.). Το Ιερό λείψανο του Άγιου μετακομίστηκε στο Μπάρι της Ιταλίας, επειδή οι Τούρκοι κατέλαβαν την πόλη των Μύρων και οι κάτοικοι φοβήθηκαν μήπως οι άπιστοι το καταστρέψουν.
Κατά την συναξαριστική παράδοση το άγιο λείψανο αναχώρησε την 1η Απριλίου του 1087 μ.Χ. και έφθασε στο Μπάρι στις 20 Μαΐου.

Δημοσίευση: 17 Μαίου 2020


ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΑΡΤΑΣ

ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΜΑΙΟΥ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΜΑΙΟΥ

Δημοσίευση: 2 Μαίου 2020


Ωράριο καταστημάτων κορονοϊού από 4 Μαΐου 2020

Δευτέρα
Πρωί 10:00 με 15:00
Απόγευμα κλειστά

Τρίτη
Πρωί 10:00 με 14:30
Απόγευμα 17:30 με 21:00

Τετάρτη
Πρωί 10:00 με 15:00
Απόγευμα κλειστά

Πέμπτη
Πρωί 10:00 με 14:30
Απόγευμα 17:30 με 21:00

Παρασκευή
Πρωί 10:00 με 14:30
Απόγευμα 17:30 με 21:00

Σάββατο
Πρωί 10:00 με 16:00
Απόγευμα κλειστά

Το άνοιγμα απο τις 10:00 το πρωί κ το κλείσιμο μεχρι τις 21:00 το βράδυ είναι υποχρεωτικό και η μη εφαρμογή του έχει μεγάλα πρόστιμα !!

 

Το Επιμελητήριο Άρτας σας ενημερώνει για το χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησης για την επιστροφή στην καθημερινότητα, το οποίο περιλαμβάνει επτά στάδια. Η επανεκκίνηση της οικονομίας θα γίνει κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις, καθώς για κάθε κλάδο που ανοίγει, θα ισχύουν και συγκεκριμένα μέτρα.

Στο 1ο στάδιο που θα ισχύει από 4 Μαΐου, θα λειτουργήσουν οι κάτωθι επιχειρήσεις που διαθέτουν τους συγκεκριμένους ΚΑΔ :

47.41 Λιανικό εμπόριο ηλεκτρονικών υπολογιστών, περιφερειακών μονάδων υπολογιστών και λογισμικού σε εξειδικευμένα καταστήματα

47.42 Λιανικό εμπόριο τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού σε εξειδικευμένα καταστήματα

47.61 Λιανικό εμπόριο βιβλίων σε εξειδικευμένα καταστήματα

47.62 Λιανικό εμπόριο εφημερίδων και γραφικής ύλης σε εξειδικευμένα καταστήματα

47.64 Λιανικό εμπόριο αθλητικού εξοπλισμού σε εξειδικευμένα καταστήματα

47.76 Λιανικό εμπόριο λουλουδιών, φυτών, σπόρων, λιπασμάτων, ζώων συντροφιάς και σχετικών ζωοτροφών σε εξειδικευμένα καταστήματα

71.20 Τεχνικές δοκιμές και αναλύσεις (ΚΤΕΟ)

96.02 Δραστηριότητες κομμωτηρίων, κουρείων και κέντρων αισθητικής

96.09.19.08 Υπηρεσίες γυαλίσματος υποδημάτων

Λιανικό εμπόριο ακουστικών βαρηκοΐας και λιανικό εμπόριο οπτικών ειδών (υπάγεται στο γενικό ΚΑΔ 47.78)

Επιπλέον απελευθερώνονται οι μετακινήσεις για τους κλάδους των λαϊκών αγορών που εμπεριέχουν μετακίνηση από Περιφέρεια σε Περιφέρεια.

Στο δεύτερο στάδιο, στις 11 Μαΐου επανεκκινούν οι υπόλοιπες επιχειρήσεις του λιανεμπορίου με τους ίδιους κανόνες. Επανέρχονται στις λαϊκές τα βιομηχανικά είδη και επαναλειτουργούν οι σχολές οδηγών, με μάσκες και γάντια.

Στο τρίτο στάδιο στις 15 Μαΐου, επαναλειτουργούν οι αρχαιολογικοί χώροι, τα ζωολογικά πάρκα και οι βοτανικοί κήποι ενώ δεν επιτρέπονται οι παραστάσεις. Επίσης επαναλειτουργούν τα καταστήματα τυχερών παιχνιδιών χωρίς να παρέχονται υπηρεσίες σε καθήμενους.

Στο τέταρτο στάδιο, την 1η Ιουνίου, επαναλειτουργούν τα εμπορικά κέντρα, τα εστιατόρια και καφέ σε εξωτερικούς χώρους με απόσταση 2 μέτρων και 4 ατόμων ανά τραπέζι.

Στο πέμπτο στάδιο που θα προσδιοριστεί τον Ιούνιο επανεκκινούν τα θερινά σινεμά με 1,5 μ απόσταση μεταξύ των θεατών ανά σειρά και πληρότητα έως 60%. Επίσης επαναλειτουργούν τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας, με όρους αντίστοιχους των καφέ και των εστιατορίων.

Στο έκτο στάδιο επαναλειτουργούν τα πάρκα αναψυχής, τα θεματικά πάρκα και οι παιδότοποι σε εξωτερικούς χώρους, με τους ίδιους κανόνες απόστασης.

Στο έβδομο στάδιο επαναλειτουργούν εστιατόρια και καφέ σε εσωτερικούς χώρους, επιχειρήσεις διασκέδασης, καταλύματα διακοπών και αθλητικές εγκαταστάσεις.

 

Δημοσίευση: 29 Απριλίου 2020


Πέμπτη 23 Απριλίου, "Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου".

Γιορτάζουν στην τοπική κοινότητα Πηγών οι Ενορίες των Συνοικισμών :

Ιτέας Πηγών (Τσαρκούβιανα)

και

Μηλέας Πηγών (Γρέβια).

 Χρόνια Πολλά !!

Δημοσίευση: 21 Απριλίου 2020


ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ !!

Ο Δήμος Γεωργίου Καραισκάκη ανακοινώσε:

Την πλήρη στήριξη όλων των δημοτών του Δήμου Γεωργίου Καραισκάκη οι οποίοι δεν έχουν δυνατότητα εξυπηρέτησης συμπεριλαμβανομένων και αυτών που δεν είναι δικαιούχοι του προγράμματος <Βοήθεια στο Σπίτι > αναλαμβάνει ο Δήμος σε συνεργασία με το πρόγραμμα < Βοήθεια στο Σπίτι > .

Εσείς που βρίσκεστε μακρυά στηρίξτε την προσπάθεια και δώστε τηλεφωνικά την πληροφορία για τις ανάγκες των γονιών σας ( φάρμακα , ψώνια , είδη πρώτης ανάγκης και ότι άλλο χρειαστεί )
Εσείς που μένετε στα χωριά και δεν σας παρείχε μέχρι τώρα υπηρεσίες το Πρόγραμμα  < βοήθεια στο Σπίτι > αν χρειαστείτε κάτι τηλεφωνείστε μας και θα είμαστε εκεί.
Εσείς που ήρθατε ή είσασταν εδώ από τα μεγάλα αστικά κέντρα για ότι χρειαστείτε και δεν έχετε τη δυνατότητα καλέστε μας και θα είμαστε εκεί .
Όλοι μας... γνωρίζοντας ή διαπιστώνοντας ότι κάποιος γείτονας ή συνάνθρωπος μας χρειάζεται κάτι ενημερώστε μας άμεσα για να μεριμνήσουμε !
Τηλέφωνα άμεσης ανταπόκρισης υποστήριξης :
1 ) 6979482040 & 6974067242 Περικλής Μιγδος
2 ) 6973335175 Γεώργιος Οικονόμου ( Ειδικός Συνεργάτης Δημάρχου )
3 ) 6979675433 Σαββούλα Καυκιά ( Βοήθεια στο Σπίτι Δ.Ε. Καραϊσκάκη )
4 ) 6978630861 Γεώργιος Χούσος ( Βοήθεια στο Σπίτι Δ.Ε. Ηρακλείας )
5 ) 6982910266 Βασιλική Μπαλλά ( Βοήθεια στο Σπίτι Δ.Ε. Τετραφυλίας )
Την διαδικασία αυτή υποστηρίζουν και οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου μας με τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων οι οποίοι σε περίπτωση που τους κάνετε γνωστό το αίτημα θα συνεννοηθούν με τις Δομές του Δήμου μας για την άμεση διευθέτηση του !

Μένουμε σπίτι εφαρμόζουμε τις οδηγίες.

Ένας Δήμος μιά Οικογένεια *** Μιά Κοινωνία Ανθρώπινη !!!

 

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο που λέει "Δήμος Γεωργίου Καραϊσκάκη θα είμαστε Δήμος ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ στο πλάι σας Μιά Οικογένεια"

Δημοσίευση: 24 Μαρτίου 2020


Απαγόρευση κυκλοφορίας: Πως θα γίνεται ο έλεγχος - Τι πρέπει να κάνουν οι πολίτες

 Σε ισχύ τέθηκε στις 6 το πρωί η εφαρμογή των πρόσθετων αυστηρών μέτρων με απαγόρευση κυκλοφορίας, για τον περιορισμό της διάδοσης του Kορωνοϊού.

 

Συγκεκριμένα : απαγορεύεται η άσκοπη κυκλοφορία από τη Δευτέρα 23-3-2020 στις 6 το πρωί και έως τις 27 Απριλίου στις 6 το πρωί στην ελληνική Επικράτεια χωρίς καμία χωροταξική εξαίρεση.

κυκλοφορία των πολιτών θα επιτρέπεται μόνο για τους ακόλουθους λόγους:

α) Μετάβαση από και προς την εργασία για τις εργάσιμες ώρες.

β) Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.

γ) Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης, όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.

δ) Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.

ε) Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.

στ) Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία, γάμος, βάφτιση ή ανάλογες τελετές) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος.

ζ) Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

η) Εφάπαξ μετάβαση στον τόπο της μόνιμης κατοικίας.

 

 Για τις ανάγκες των περιορισμένων μετακινήσεων δημιουργούνται δυο τύποι εγγράφων Α΄και Β΄

-Το πρώτο, η βεβαίωση τύπου Α, αφορά τις μετακινήσεις των εργαζόμενων. Το έγγραφο αυτό συμπληρώνεται μια φορά και παρέχεται με προσωπική ευθύνη του υπογράφοντος από τον εργοδότη ή τον νόμιμο εκπρόσωπό του σε περίπτωση νομικού προσώπου ή, σε περίπτωση ελεύθερου επαγγελματία ή αυτοαπασχολούμενου, από τον ίδιο. Περιέχει το ονοματεπώνυμο, τον τόπο κατοικίας και τον τόπο εργασίας του εργαζόμενου, καθώς και το ωράριο προσέλευσης και αποχώρησής του. Ο εργαζόμενος τη φέρει υποχρεωτικά μαζί του κατά τις μετακινήσεις του προς και από την εργασία του.

- Για τις άλλες περιπτώσεις (μετάβαση σε σούπερ μάρκετ, φαρμακείο, τράπεζα κοκ) και για κάθε μεμονωμένη κίνηση οι πολίτες πρέπει να συμπληρώνουν κάθε φορά τη βεβαίωση τύπου Β με το ονοματεπώνυμο, τον τόπο κατοικίας και τον τόπο προορισμού του πολίτη, καθώς και τον συγκεκριμένο λόγο της μετακίνησης.

 Οι πολίτες θα πρέπει να φέρουν υποχρεωτικά μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή διαβατήριο καθώς και βεβαίωση κίνησης. Ενώ για κάθε παράβαση που εντοπίζεται θα επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο εκατόν πενήντα (150) ευρώ.

Οι έξι λόγοι για κατ΄εξαίρεση μετακίνηση είναι οι παρακάτω: με βεβαίωση τύπου Β΄

Λόγος 1. Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία

Λόγος 2. Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών αναγκών πρώτης ανάγκης, σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους

Λόγος 3. Μετάβαση στην τράπεζα στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή

Λόγος 4. Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη

Λόγος 5. Μετάβαση σε τελετή υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για την διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις

Λόγος 6. Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ατομικά ή ανά δυο άτομα.

Δημοσίευση: 23 Μαρτίου 2020


ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

για την Επηδημία του Κορωνοιού - Τηρούμε τους κανόνες Υγιεινής

 

Δημοσίευση: 3 Μαρτίου 2020


Η Άρτα εορτάσει την πολιούχο της "Αγία Θεοδώρα"

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020

Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:
Τρίτη 10 Μαρτίου 2020
18:00: Μέγας πολυαρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασµιωτάτου Μητροπολίτου Μάνης, κ.κ. Χρυσόστομου.
Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020
07:00 : Όρθρος – Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μάνης, κ.κ. Χρυσόστομου.
10:00 : Λιτάνευση Λειψάνων και Ιεράς Εικόνας Αγίας Θεοδώρας, συνοδεία Φιλαρμονικών.

 

Δημοσίευση: 2 Μαρτίου 2020


ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020 ΘΑ ΓΙΝΕΙ O ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΡΕΒΙΩΤΩΝ

ΣΤΟ *CABANA live stage*
*ΚΑΥΤΑΝΤΖΟΓΛΟΥ 46 ΑΘΗΝΑ*
ΤΙΜΗ 25 ΕΥΡΩ. ΩΡΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ 22:30

Δημοσίευση: 20 Ιανουαρίου 2020


ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΠΗΓΙΩΤΩΝ ΑΡΤΑΣ

18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020 ΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ ΩΡΑ 22.00

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ "ΑΓΡΙΜΙΑ"
ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΒΑΤΣΑΞΗ 4 ( Από Λιοσίων 9 ) ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΑΘΗΣ ΑΘΗΝΑ ΤΙΜΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ 25 ΕΥΡΩ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ.

Δημοσίευση: 2 Ιανουαρίου 2020


ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΚΟΡΑΚΟΥ ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020 ΚΑΙ ΩΡΑ 11:00΄

Όπως κάθε χρόνο , έτσι και εφέτος από τον Δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη θα πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή του αγιασμού υδάτων, στην Τοπική Κοινότητα Πηγών Ιστορική Έδρα του Δήμου μας.
Ο αγιασμός θα γίνει στην Γέφυρα Κοράκου την Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 11.00 π.μ. ημέρα των Θεοφανείων, παρουσία του Δημάρχου Γ. Καραϊσκάκη κ. Περικλή Μίγδου, Αντιδημάρχου Τετραφυλίας, Δημοτικού Συμβουλίου, των Πολιτικών και Εκκλησιαστικών Αρχών.
Επιλέχθηκε σημειολογικά και καθιερώθηκε για την τελετή αυτή, ένα σημαντικό ιστορικό μέρος που είναι συγχρόνως και η εσχατιά του Δήμου μας, αφού αποτελεί σύνορο των δύο νομών ( Άρτας και Καρδίτσας ), αλλά και δυο Περιφερειών, αυτών της Ηπείρου και της Θεσσαλίας. Πρότασή μας και ευχή όλων , αυτή να γίνεται από κοινού με τον δήμο Αργιθέας , ως ένδειξη ομόνοιας , φιλίας και κοινής αντιμετώπισης των προβλημάτων Ραδοβιζινών και Αργιθεατών.
Καλούμε τους συγχωριανούς μας , τους συνδημότες μας , καθώς και τους φίλους μας και συνορίτες Αργιθεάτες να τιμήσουν την εκδήλωση με την παρουσία τους.
Επιθυμία και ευχή όλων μας , να αναστηλωθεί γρήγορα η Θρυλική Γέφυρα Κοράκου και να γίνεται εκεί ο αγιασμός αυτός !!

Δημοσίευση: 2 Ιανουαρίου 2020


 

 

Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020


---
Επισκέψεις: Σχετικά | Copyright Apostolis 2007-2020 | powered by Konnos